5 lucruri importante despre curatarea laptopului

Curatarea laptopului este o operatiune de rutina, ce se poate face la orice service autorizat de laptopuri. Ba mai mult, aceasta poate fi facuta si acasa, cu putine cunostiinte, cateva unelte si rabdare.

In acest articol vom discuta despre acele 5 lucruri importante despre curatarea laptopului.

  • Curatarea interna este cea mai importanta. Presupune desfacerea laptopului si curatarea prafului din interiorul carcasei si depus pe componentele interne. Curatarea externa are rol igienic si estetic insa nu ajuta la buna functionare a laptopului
  • Curatarea laptopului de praf in interior se poate face si acasa. Un utilizator mediu, ar putea curata un laptop de praf in 1-2 ore. Procesul implica desfacerea laptopului, curatarea prafului, demontarea procesorului (dupa caz) pentru inlocuirea pastei termice, inlocuirea pastei termice la gpu, montarea componentelor la lor si a carcasei.
    Desi este un proces ce aparent este simplu, in realitate va poate da batai de cap. Afla mai multe despre curatarea laptopului la domiciliu.
  • O curatare interna costa intre 50 si 100 de lei. Efectuata la timp va poate scuti de pagube de cateva sute de lei, daca nu va poate chiar scuti de la a cumpara un alt laptop. Prima componenta care se defecteaza de la caldura din interior (caldura neevacuata din cauza prafului acumulat) este cipul video. Acesta se dezlipeste de pe placa de baza si trebuie inlocuit cu alt cip nou, procedura care peste 400 de lei. (piesa + manopera)
  • Anotimpul ideal pentru curatarea de praf este primavara. Inainte de venirea verii si inainte ca laptopul sa inceapa sa se incinga foarte tare.
  • Poti face curatarea in aceeasi zi, daca alegi un service care face programari. La service, o curatare dureaza intre 20 si 60 de minute.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *