Ce alegem pentru vacante si deplasari? Un laptop sau o tableta?

Ce alegem pentru vacante si deplasari? Un laptop sau o tableta? Aceasta dilema este intalnita des in randul utilziatorilor de astfel de produse electronice iar alegerea tine de mai multe lucruri.

In primul rand discutam despre posibilitatile financiare ale fiecaruia iar in plan secund despre nevoile pe care respectivii utilizatori le au atunci cand pleaca in vacanta sau in deplasari diverse.

Daca trebuie sa lucrati, cel mai bine este sa alegeti un laptop in timp ce in vacanta, o tableta ar putea fi mai mult decat suficienta.

Exista multe situatii in care un utilizator dispune de un laptop de 15inch sau mai mare, insa nu ar dori sa il transporte in vacanta tocmai din cauza dimensiunilor. Daca respectivul utilziator dispune de un buget minim, fie poate sa cumpere un alt laptop sh sau nou dar cu o dimensiune mult mai redusa (12 inch de ex) fie alege sa achizitioneze o tableta sh sau noua.

Alegerea dintre produsul  nou sau cel sh, se va face pe baza preferintelor individuale si a bugetului de care dispuneti.

Totusi, va recomandam ca in cazul tabletelor, sa cumparati cu precautie si sa va indreptati catre brandurile de top si aici ne referim la produsele de top de la Apple si Samsung, binecunoscutele Ipad, respectiv Tab de la Samsung. Aceste produse, chiar si second hand sau modele mai vechi, vor avea o performanta vizibil mai buna comparativ cu oricare alt brand. O tableta Samsung Tab 1 veche de 5 ani, poate fi mai performanta ca o tableta produsa de un brand nou pe piata care foloseste componente chinezesti exclusiv. Latenta in cazul tabletelor Samsung si Apple, este mult mai mica iar aplicatiile merg mai bine in general pe aceste dispozitive.

Dispozitivele 2-in-1

Aceste produse arata in principiu ca un laptop normal insa au avantajul ca se pot transforma oricand intr-o tableta, prin detasarea display-ului de tastatura. Dezavantajul major al acestor tipuri de dispozitive, este ca nu au o performanta foarte ridicata, accentul fiind pus pe portabilitate.

 

CONCLUZIE

Daca in deplasari trebuie sa lucrati si nu ne referim doar la email-uri si alte taskuri usoare, va recomandam sa alegeti un laptop cu dimensiuni reduse, 12-14 inch, pentru a putea fi usor de transportat dar si de utilizat in spatii restranse.

Daca performanta nu este necesara iar tot ce doriti sa faceti in deplasare, este sa verificati emailul, sa ascultati muzica sau sa vizionati un film, puteit alege o tableta de la brandurile de top, fie ea si second hand.

In oricare dintre situatii, va recomandam sa transportati dispozitivele electronice in siguranta, utilziand o geanta speciala pentru acel dispozitiv, astfel nu veti defecta laptopul sau tableta la transport.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *